خصوصیات Hidden Control


Name: این قسمت مربوط به نام ذخیره شده کنترل است.

Active: با استفاده از این خصوصیت می توان وضعیت کنترل را مشخص کرد. برای کنترل های پنهان تفاوتی در مقدار این خصوصیت وجود ندارد اما در کنترل های دیگر اگر مقدار این خصوصیت برابر با Disable باشد، آنگاه این کنترل در صفحه وبسایت نمایش داده نمی شود. عدم نمایش این کنترل در صفحه نمایش به معنای حذف آن نیست بلکه این کنترل تنها غیرفعال شده است.

Caption: برای اختصاص دادن یک نام یا عنوان به یک کنترل در صفحه نمایش از خصوصت Caption استفاده می شود. مقدار این خصوصیت در کنترل های پنهان اهمیتی ندارد زیرا این کنترل ها در فرم به کاربر نمایش داده نمی شوند.

نکته
با توجه به قابلیت چندزبانه بودن نرم افزارهای تولید شده توسط زی فریم، می توان مقدار این خصوصیت را به زبان های دیگر نیز ترجمه کرد تا نام کنترل ها به زبان های دیگر به کاربران نمایش داده شود.

DataBase Column: اگر فرم توسط یک جدول در دیتابیس ساخته شده باشد و کنترل مورد نظر مربوط به یک فیلد در جدول دیتابیس باشد، آنگاه مقدار این خصوصیت با نام فیلد در دیتابیس برابر خواهد بود. به عبارت دیگر، این کنترل به آن فیلد متصل است.

Data Source: با استفاده از این خصوصیت می توان یک کوئری برای کنترل نوشت تا این کوئری درون دیتابیس اجرا شود و عملیاتی خاصی انجام گیرد. مقدار این خصوصیت با توجه به نوع و همچنین کاربرد کنترل در فرم می تواند متفاوت باشد.

Default Value: با استفاده از این خصوصیت میتوان مقداری پیش فرض برای کنترل در نظر گرفت.

نکته
این خصوصیت زمانی فعال است و اجرا می شود که فرم در حالت وارد کردن اطلاعات جدید (روی حالت New) باشد.

این خصوصیت دارای شش مقدار است:

                      1- None: اگر مقدار Default Value برابر با این مقدار باشد آنگاه مقدار پیش فرضی برای این کنترل، در نظر گرفته نخواهد شد.

نکته
اگر فرم بر اساس یک جدول دیتابیس ساخته شده باشد (New Form By Table) آنگاه بهتر است مقدار این خصوصیت در کنترل پنهان برابر با None باشد. زیرا در این روش اولین فیلد جدول دیتابیس (که کلید اصلی جدول است) به صورت خودکار به عنوان یک کنترل پنهان تعریف خواهد شد و مقادیر آن نیز به صورت Auto Increment وارد می شوند. برای آشنایی با ساخت جدول و ویزگی Auto Increment به آموزش ساخت جدول در SQL Server مراجعه نمایید.

                     2- System Date: اگر مقدار Default Value برابر با این مقدار باشد آنگاه مقدار پیش فرض این کنترل، برابر با تاریخ سیستم کاربر خواهد شد.
                     3- System Time: اگر مقدار Default Value برابر با این مقدار باشد آنگاه مقدار پیش فرض این کنترل، برابر با ساعت سیستم کاربر خواهد شد.
                     4- Calculator: اگر مقدار Default Value برابر با این مقدار باشد آنگاه مقدار پیش فرض این کنترل، با توجه به کد وارد شده در قسمت Data Source تعیین خواهد شد. برای مثال اگر در این قسمت کد زیر را وارد کنید، در خروجی کنترل مورد نظر مقدار 12 نمایش داده خواهد شد.

زی فریم

                     5- Session Value: اگر مقدار Default Value برابر با این مقدار باشد آنگاه مقدار پیش فرض این کنترل، برابر با یک مقدار از Session خواهد شد که این مقدار را در خصوصیت Tag/Format تعریف خواهیم کرد. برای مثال اگر خصوصیت Tag/Format برابر با USER_ID و مقدار Default Value برابر با Session Value باشد، مقدار پیش فرض کنترل برابر با آیدی Session کاربر خواهد شد. برای آشنایی بیشتر با مفاهیم و کاربردهای Session به مقاله آشنایی با Session مراجعه شود.

                     6- GUID: اگر مقدار Default Value برابر با این مقدار باشد آنگاه مقدار پیش فرض این کنترل، برابر با یک GUID خواهد شد. برای آشنایی بیشتر با GUID مقاله آشنایی با GUID را مطالعه شود.

Developer Tag: با استفاده از این خصوصیت می توان یک ساختار مشخص برای کنترل فرم خود تعریف نمود. برای مثال اگر مقدار این خصوصیت برابر با 00 باشد، آنگاه کاربر در این فیلد تنها می تواند عددی حداکثر با دو رقم وارد کند.

Sequence Number: مقدار این خصوصیت نشان دهنده جایگاه قرار گیری کنترل در فرم است. برای مثال، مقدار این خصوصیت برای اولین کنترل موجود در فرم برابر با 1، برای دومین کنترل برابر با 2 و ... است.
  
×